Een gesprek over onze donkere kant vs onze toekomst

maandag 20 november 2017
Het is belangrijk dat we onszelf leren kennen. Want niet weten wie je bent of wil worden, is de oorzaak van veel negativiteit, tegenslagen en meer.

Om jezelf te leren kennen, moet je een aantal universele wetten en regels leren kennen. Het is een kwestie om er bewust van te zijn. Niet dat je als een guru door ’t leven moet gaan, maar je niet bewust zijn van de essentie van je krachten, is gewoon soms een levend drama.

Het is belangrijk dat we onszelf leren kennen. Want niet weten wie je bent of wil worden, is de oorzaak van veel negativiteit, tegenslagen en meer.

Om jezelf te leren kennen, moet je een aantal universele wetten en regels leren kennen. Het is een kwestie om er bewust van te zijn. Niet dat je als een guru door ’t leven moet gaan, maar je niet bewust zijn van de essentie van je krachten, is gewoon soms een levend drama.
Iedereen wil gelukkig zijn. Iedereen wil gezond door ’t leven en de ware liefde leren kennen. Maar nogmaals, leer dan eerst de waarheid onder ogen zien. De waarheid over de donkerte, die in jezelf leeft. En die staat tegenover het licht, het succes en datgene wat we geluk noemen.
Die donkere zijde, die negatieve mind sets en onze overtuigingen bestaan nu eenmaal. Maar dat wil niet zeggen dat je kan leren om er jezelf van te beschermen. Het gaat om de focus. Waar jij je aandacht op richt, zal je aantrekken. En het ergste is wanneer je in een omgeving leeft, werkt of vertoeft waar men continu die donkere zijde aanwakkert in jou, rond jou, voor jou, met jou en omwille van jou. Dit is gewoon ridicuul.
Je mag dit in geen geval toelaten. Laat je omringen door mensen die ervoor kiezen om te bereiken waar ze van dromen.
Kies voor het succes, door bewust te zijn van jouw donkere creaties en instandhouding. Of het nu om jouw gezondheid, financiën of relaties gaat, er leeft iets dat meer licht nodig heeft.

Investeer in diepte en zelfkennis, investeer in de waarheid over donkerte en licht. Pas dan zullen anderen investeren in jou.
Vergaar kennis over de diepere waarheid m.b.t. jezelf. Begrijp dat er altijd een koord aan jouw hielen zal hangen, tot jij dit koord van je afschudt, losmaakt, doorhakt enzovoort. Er zullen altijd mensen aan je trekken, je tegenwerken, obstakels op jouw succesvol pad leggen en meer, maar dat wil niet zeggen dat je dit moet zien als iets wat niet werkt. Aanschouw het niet als het bewijs van jouw lijden, je tegenslagen enzovoort. Het gaat er om dat je leert om o.a. het streven te staken en jouw visie op een welverdiende toekomst te herzien.
Jij regulariseert dit proces zelf. Wanneer je te diep wegzakt in het verlies of de tegenslag, dan zal het des te meer energie vergen om jouw kracht en succesvisie, respectievelijk, weer op peil te brengen en breed uit te zetten als een doel.
Met andere woorden kan je echt zelf bepalen welke pieken je toelaat.
Dus hoe meer je vertrouwd bent met de staat van jouw bewustzijn en de spirituele cultuur waarin we heden ten dage leven, hoe sneller je succesgedachten zal toelaten. En waar je beperkingen of problemen ondervindt, grijp je in. Je roept advies in van een consultant, een life coach, of iemand die jouw positieve kracht opnieuw kan versterken. Iemand die jou in een notendop de essentie van karma kan toelichten en tegelijk ook het accent legt op een krachtige ingesteldheid, met een spiritueel inzicht. Wie hier dualistisch adviseert, help anderen echt niet. Omdat je in geen enkel geval door aanslepende patronen kan geraken, zonder dieper inzicht over onze donkere gedachten, onze destructieve overtuigingen en onze alwetende vastberadenheid, terwijl de dieperliggende oorzaak blijft bestaan.

Weglachen is een optie, maar de rekening zal altijd gepresenteerd worden. En een probleem kan je niet blijven verstoppen.
Het punt is dat de meeste mensen van het succes en het geluksgevoel reeds geproefd hebben. En dat willen we onderhouden. Maar als je telkens maar blijft genieten van meer en meer, zonder ook te willen groeien op dat bewustzijnsvlak, dan kan het ook worden afgenomen en zal je altijd achter feiten aanhollen. Sterker nog, je zal andere mensen leren kennen, die net datgene hebben wat jij niet kan bereiken of verloren bent. En die pijn, die ontgoochelingen enzovoort brengen je tot inzicht.
Het leven vraagt je om te leren kijken naar jouw toekomstige zelve, met de kennis van wie je ooit bent geweest. Zo groei je.

We vechten allemaal om onze levensstandaard, niet om onze dromen te bereiken. Dus om een droom te bereiken, moet je er een standaard van maken.
Anders begin je te leven als een zakenman, die enkel uit is op geld verdienen. Hij/Zij investeert in zijn/haar bedrijf of in zijn/haar leven maar leeft op té grote voet. Ze forceren de zaak en pompen alles op. Ze haalt er alles uit wat ze kunnen. Het gaat hen goed en op een dag komt de afrekening. Soms als een donderslag, soms als een klap die niet meer te overzien is of zelf een drama.
Maar als je nooit hebt stilgestaan bij het feit dat die hebzucht, dat altijd maar meer willen ook tot die donkere zijde kan behoren, dan leer je lessen.
Als je hier, daarentegen, wel van bewust bent, dan word en blijf je de ware miljonair van je leven. Want het gaat niet om wat we bereiken, maar om wat we overhouden aan geluksgevoel. Dus is het van belang dat we onze dieptes en de keerzijdes van geluk en succes onder de loep nemen.
Dus wanneer je je eigen kracht, welzijn en levensweg niet meer onder controle hebt, moet je beginnen geld uitgeven om je eigen evolutie te leren begrijpen. Omdat je niet investeerde in datgene wat je echt nodig hebt en wil overhouden. Je hebt niet leren investeren in het analyseren van de manier waarop we onszelf naar beneden trekken. En hoe we dit onder controle kunnen houden. We worden wat we van onszelf kunnen accepteren.
Dus … je geeft meer uit dan je aankan en dan moet je bezinnen. Je groeiproces stop. Je begint dingen te verliezen, om te leren wat verliezen wil zeggen enerzijds, maar ook om te leren dat boven je stand leven niet de bedoeling is. Altijd maar meer verdienen, zal veel mensen telkens weer opnieuw leiden naar een rijkelijk leven. Heel tof. Maar dit blijft niet duren als je de dieptes en je succespieken niet kent. Dit wou ik graag meegeven en delen.

Meer hierover? Het kan via een persoonlijke consultatie.
www.pathwaytosuccess.be

Wenst u op de hoogte te blijven van onze laatste nieuwtjes?

Geef hieronder uw e-mailadres in
Terug naar boven