Leren omgaan met energie

donderdag 19 oktober 2017
‘Open gesprek over ‘spirituele’ energie’

Laten we met de deur in huis vallen en spreken over ‘spirituele’ energie.
Google geeft massa’s waarheden weer over energie en veel verlichtte ‘Masters’ hebben, via onderricht, enkele oppervlakkige geheimen gedeeld over ‘energie’… maar de fijnste essenties houden ze altijd voor zichzelf en mag je op eigen houtje ontdekken.

‘Open gesprek over ‘spirituele’ energie’

Laten we met de deur in huis vallen en spreken over ‘spirituele’ energie.
Google geeft massa’s waarheden weer over energie en veel verlichtte ‘Masters’ hebben, via onderricht, enkele oppervlakkige geheimen gedeeld over ‘energie’… maar de fijnste essenties houden ze altijd voor zichzelf en mag je op eigen houtje ontdekken.
Tenzij men er munt kan uitslaan. En dan nog, niemand zal je meenemen naar de crypten waar de schatten en waarheden verborgen liggen, zodat je eindelijk je krachtige, bewuste vleugels kan uitslaan en er de mensheid mee kan helpen.
Wel, dit trachten wij stapsgewijs in te leiden in de vorm van geschreven gesprekken, gesprektheater, inspiratie gesprekken en meer.

‘Energie als meerwaarde’

De energie, die we als het ware gebruiken om meerwaarde te geven aan ‘t leven, speelt een belangrijke rol in ons bestaan.
We spreken dikwijls en heel snel over de positieve energie, maar vergeten de functie van de ‘negatieve’ energie.
Wanneer we willen leren en evolueren, moeten we ook kunnen transformeren en alle ongewenste situaties, in alle omstandigheden, kunnen ombuigen naar liefde en licht.

Echt in alle omstandigheden? Natuurlijk, hoe wil je anders gewapend en gesterkt, beschermend en empathisch een partner, ouder, werkgever of iemands raadgever zijn?

‘Soorten energie en kracht’

Het soort energie waarover ik wil spreken is een kracht. We hebben het dan over lichaamskracht, geestkracht, zielskracht en klankkracht.
Dit zijn de 4 krachten waar wij dagelijks mee werken. Maar je kan dieper gaan.
* Geestkracht bijvoorbeeld stuurt de daadkracht.
* Lichaamskracht verrijkt de werkzaamheden, driftkracht, de vitaliteit, prana (levensenergie) en meer.
* De zielskracht vergroot jouw vertrouwen, durf en de diepte waarin je beweeglijk wordt.
* De klankkracht tenslotte is de expressie en het klankbord, de begeleider van jouw lusten, de transformator van je ideeën, de performer in jou, het karakter

Van wat je zegt, doet en denkt.

‘Accumulatie van energie’

Wij als ‘spiritueel mens’ zijn in staat om zelf energie te creëren door diverse soorten van meditatie en uiteraard door éénwording (hierover volgt volgende week meer – want dit spiritueel aspect kan je best met grote zorg en ernst benaderen).
Energie en dus lichtenergie hebben we nodig in ons lichaam om gezond, creatief, succesvol (en meer) te zijn en te blijven. Je kan het dus creëren, maar dé kunst is ook om het te leren accumuleren en uit te stralen. Het gaat vooral om het versterken van jouw vermogen en inzichten, om positieve energie te benutten en onder controle te houden.

‘Verlies van energie’

Ben je voldoende ‘gehoord’ geweest in je leven?
Heeft men jou genoeg begrepen?
Stapelen de negatieve emoties en tegenslagen zich op?
Kan je vaak expressie geven aan wat er leeft in jouw hart en ziel, om zodoende die negatieve stromingen af te blokken?
Heb je geleerd hoe energie zich manifesteert en hoe je er mee kan leren werken en omgaan, zodat je uiteindelijk weet, ziet en gelooft dat je zonder schade, ellende of tegenslagen verder kan in je leven?

Leer over de spirituele groei en een krachtiger bewustzijnsniveau.

Elke donderdagavond 19:30-21:30 – leren omgaan met energie.


www.pathwaytosuccess.be

Wenst u op de hoogte te blijven van onze laatste nieuwtjes?

Geef hieronder uw e-mailadres in
Terug naar boven